Hoppa till innehåll

Semester i Alperna

2009/10/04

– Ja det var ju inte bara vi som har semester. Oktober månad är semester för alla som jobbar i alpbyarna.
Vi körde från Ljubliana till St. Anton för att finna att det var stendött. Ingenting var öppet. Så vi körde vidare till Schweiz.

_1011800

När man kör runt på motorvägarna hamnar man snabbt i nya länder och vi var in i tyskland 3 gånger idag, då vägarna går kors och tvärs över gränserna. Vi såg även mindre svenskt beteende såsom öldrickning kl 10 på förmiddagen på en bensinmack/café längs Autobahn.

_1011821

När kvällen började närmare sig åkte vi runt och letade ett hostel i Zurich, men alla var fullbokade och vi tänkte att vi skulle ta en camping utanför stan istället. Några mil utanför stan hittade vi campingen, men den var stängd för säsongen.
Vi ställde nu in gps:en på närmaste vägen till Basel, vår väg ut till Frankrike. Vi åkte nu småvägar på landsbyggden bland traktorer och får. Vägen skulle gå genom tyskland en bit och vi började se fler tyskreggade bilar när vi sedan kom till tullen – för Schweiz, igen! Vi hade hamnat i tyskland och var på väg till Schweiz igen. Det var ingen omväg men man blir lätt förvirrade av alla länder. Vi blev t.o.m. stoppade och genomsökta i tullen och körde sedan vidare mot Basel och återigen till tyskland där vi övernattade på en rastplats bland andra campare.

Nu är siktet inställ på Holland och Amsterdam, med planerat stopp för kaffe och internet i Luxembourg.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: