Hoppa till innehåll

Bro, nationalpark och huvudstad

2009/10/02

P1010406

Igår morse lämnade vi Dubrovnik för att fortsätta ta oss upp för den kroatiska kusten. Men först blev det en liten avstickare till Bosnien-Hercegovina och staden Mostar. Staden är främst känd för den 500 år gamla bron som under kriget förstördes, men som 2004 återigen byggdes upp i orginalutförande efter donationer från bland annat USA och Italien.

P1010433

Efter besöket i Mostar tog vi oss mot den kroatiska kusten igen för att äta lunch i Makarska, en av kroatiens många fina små hamnstäder. Planen var sedan att ta sig så nära Plitvicesjöarnas nationalpark innan solen gick ner. Parken ligger i norra Kroatien, men eftersom det från Dubrovnik går en mycket bra motorväg så tog vi oss hela vägen till Plitvice innan solen gick ner. Där hittade vi en camping bara några kilometer från parken, vilket blev perfekt för natten.

P1010444

Imorse blev det utforskning utav nationalparken innan vi vid lunch lämnade Kroatien för avfärd mot Sloveniens huvudstad Ljubljana. Hittills verkar det lovande, och eftersom det är Fredag kommer nog staden utforskas närmare långt in på småtimmarna.

P1010437

Pga. vissa dataproblem så kommer vi nog ha liet svårt att lägga upp mycket bilder i framtiden, men i värsta fall kommer dessa bilder upp när vi kommer tillbaka till Luleå om två veckor.

3 kommentarer leave one →
 1. 2009/10/02 21:59

  Ser helt fantastiskt fint ut!

 2. Elisabeth permalink
  2009/10/03 11:20

  Ja efter dom här bilderna som är helt fantastiska naturbilder blir ju lusten att själv få uppleva samma ställe ännu större.
  Jag har varit ute i trädgården och plockat bort alla blommor som frysit, just nu är det väldig vackert här också med strålande sol och rimfrost.I går morse när jag steg upp var det – 5 grader.

  Kram på er!
  //Elisabeth

 3. Ögren permalink
  2009/10/03 13:02

  Tror jag sett en dokumentär om den där bron. Riktigt nice bilder… inte lite sugen man är på att dra o resa nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: