Hoppa till innehåll

Föreläsning för Rotary

2010/01/19

Goddag!

Nu är det av förklarliga skäl ett tag sen det hände något här på hemsidan, men vi kan avslöja att det finns långtgående planer på en ny resa. Ungefär den här tiden i fjol så började planeringen av Uzbekistan resan. Först måste visa saker redas ut innan vi fullt ut kan börja planera sommarens äventyr. I dagsläget så kan vi endast avslöja att det rör sig om en lång resa där bilen förmodligen kommer ställas under ännu hårdare prövningar, men mer om detta om några veckor!

Idag har jag och Per varit och berättat lite om våran resa för Rotaryklubben Nyckel här i Luleå. Vi använde oss av en lite annorlunda ”På Spåret” variant av föreläsning där vi blandade lite egna upplevelser med fakta om de länder vi besökt, framförallt ”stan”- länderna. Åhörarna fick lite fakta om visa utvalda städer och kunde gissa i olika poängnivåer, efteråt berätta vi lite vad vi tyckte om länderna och den bild vi fått av platserna.

Rotary genomför humanitära projekt i hela världen mot fattigdom, analfabetism och svåra sjukdomar. Ett av Rotary Internationals största projekt har varit att utrota polia i världen genom en flerårig, mångmiljardsatsning kallad PolioPlus. Ett annat multidistriktsprojekt är ”Rotarys läkarbank”, grundad i Sverige 1988; genom denna sänds ett 100-tal svenska läkare, tandläkare och narkossjuksköterskor till u-länderna varje år, där de arbetar gratis (ingen lön, men ersättning för resa och uppehälle). Lokalt driver ofta en rotaryklubb olika projekt, där medlemmarna bidrar med sin kunskap, tid och pengar. Organisationens motto är på engelska ”Service above Self”, på svenska ”osjälviskt tjänande”. (Källa: http://www.rghf.org/)

Gå gärna in på http://www.edit.rotary.se/LuleaNyckel (klicka på länken) för att läsa mer om deras arbete.

7 kommentarer leave one →
 1. 2010/01/20 07:37

  Hmm… nu blir man ju nyfiken…. Det ska bli spännande att se vad ni hittar på den här gången!

  • 2010/01/20 10:09

   Ja, är taggad för nå nytt nu, först ska man jag bara få reda på vart jag ska göra mina utlandsstudier, vilket jag borde veta runt 1a Mars, sen så kommer planerandet börja på allvar!

 2. 2010/01/23 13:31

  àh vad kul. Ska fòlja nya resan med spànning. Hàrlig att ni kan fòrelàsa. Sànt hàr àr myclet roligare att lyssna pà.

 3. Tomas permalink
  2010/01/24 11:05

  Ett mycket bra Rotaryföredrag. Tack !
  / Tomas

 4. 2010/01/26 00:42

  Tack själv för att vi fick komma, det var riktigt kul!

  Mvh
  Magnus

 5. Torbjörn Johansson permalink
  2010/01/30 02:25

  Blir det samma Audi för nästa resa? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: