Hoppa till innehåll

Montenegros pärla

2009/09/30
P1010374

Morgonutsikt över fjorden vid Kotor, Montenegro.

Gårdagskvällen avslutades med bra middag och lite Champions League fotboll på restaurangen/hotellet, Rendez-Vous. Matchen gick mellan Fiorentina och Liverpool.  Med vår vanliga tur så lyckades Montenegro födde Jovetić sänka Liverpool med två mål i första halvlek, vilket gladde ägaren av baren till den grad att nästa ölrunda gick för husets räkning. Hajen var mycket nöjd med segern, då hans favoritlag i Italien är Fiorentina.

P1010361

Hajen var nöjd med resultaten och ölen

Imorse blev det en tidig morgon då fortet på toppen ovanför staden skulle utforskas. Att slippa gå i solen mitt på dagen gjorde trappbestigningen ganska lindrig och vi var efter 30 minuter ensamma uppe på toppen med en riktigt fin utsikt över fjorden. När vi kom ner i staden igen blev det frukost nere på ett av torgen. Staden har många trånga gränder som ibland öppnar upp i småtrog med mysiga fik och uteserveringar. Grändernas känsla förstörs heller inte av vräkiga skyltar som det annars kan göra vid täta turiststråk, vilket ger staden en ytterliggare genuin känsla.

_1011714

Morgonpromenad upp till fortet

_1011755

En av gränderna i Kotor

Om någon timme lämnar vi Kotor för att köra vidare mot Dubrovnik där det tydligen bara fanns femstjärniga hotell lediga, men det ska nog gå bra det också. Som vanliga finns fler bilder i galleriet.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: