Hoppa till innehåll

Frukost i Makedonien, lunch i Albanien och middag i Montenegro

2009/09/30
_1011642

Gamla stan i Ohrid, Makedonien

Dagen började i Ohrid, Makedonien, en vacker stad vid Lake Ohrid, europas djupaste sjö. Hela staden är sedan 30 år tillbaka upptagen på UNESCOS världsarvs lista, vilket är förståeligt då det är en väldigt vacker lite stad. Till skillnad från många andra städer med ”gamla stan” så ligger de äldra delarna av Ohrid alldeles vid vattnet, vilket på många sätt göra den unik.

_1011622

Vid strandkanten i Ohrid, Makedonien

 

_1011647

Bunkrar är ett vanlig inslag i den Albanska naturen

Efter frukost i Ohrid startade färden mot dagens slutdestination, Kotor i Montenegro. Resan är ca 40 mil, men tar ett antal timmar då många mil är serpentinvägar genom bergen. Resan gick bland annat genom Albaniens huvudstad Tirana samt Montenegros huvudstad Podgorica. Tydliga skillnader märktes mellan länderna. Albanien såg betydligt fattigare ut än de två andra, men de tre har alla en mycket vacker och dramatisk natur gemensammt. När solen var på väg att gå ner hade vi tagit oss ut till Montenegros kust. Mycket vackert landskap och många fina byar efter vägen, helt klart en av höjdpunkterna på resan.

P1010348

Sveti Stefan, Montenegro, några mil söder om Kotor

P1010352

Kotor, Montenergo med den upplyste muren som omringar staden ända upp efter bergsväggen

<

Efter mörkrets inslag kom vi så fram till Kotor. Staden är omringad av en mur som går upp en lång stträcka på berget ovanför staden. Imorgon kommer vi utforska staden före vi på eftermiddagen lämnar staden för en kortare dagstur på ca 1 timme till Dubrovnik, Kroatien.

2 kommentarer leave one →
  1. 2009/09/30 07:05

    Låter som ett riktigt Jetsetliv! 😉 Roligt att läsa om de här platserna, vi har tänkt ta husbilen ner till Kroatien nästa sommar och passerar kanske några av de här länderna på vägen ner, eller upp…

  2. Lahti permalink
    2009/09/30 11:08

    Ni borde satsa på att ta slovenien på vägen upp, vilket ni antagligen kommer göra oxå. Hörde mycket bra om Slovenien när vi var ute och tågluffade men vi hann aldrig dit! Split i Kroatien var också rätt schysst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: