Hoppa till innehåll

Dubrovnik, Kroatien

2009/09/30

Dubrovnik

Efter en kort bilfärd på 7 mil så anlände vi till Dubrovnik, Kroatien. Tullarna går smidigare och smidigare, känns riktigt bra att bara få åka igenom istället för att vara fast i 3 timmar som man har varit van vid.

Gränd

Dubrovnik är mest känd för sin gamla stad även den upptagen på Unescos världsarvslista. Hela kusten längs adriatiska havet är otroligt vacker och Dubrovnik är inget undantag. Ingen kan klaga på stadens inramning med de stora murarna och de trånga gränderna, dock känns Dubrovnik lite väl turistexploaterat speciellt i jämförelse med Kotor som kändes mycket mer genuint. Trotts detta så skulle jag rekommendera Dubrovnik mot tex. Alanya 7 dagar i veckan. Lunchen avnjöts i hamnen och på menyn stod det skaldjursrisotto med musslor tillsammans med ett glas rosévin, mycket bra! Efter att ha promenerat runt i staden så begav vi oss till Hotellet för lite sol och bad. Det är otroligt hur varmt och skönt det är här sista dagen i september.

Lunch i hamnen

Imorgon blir det en snabb avstickare till Bosnien & Hercegovina för att kolla in Mostar som tydligen ska vara väldigt fint. Sedan blir det tillbaks till Kroatien för köra vidare norrut, förmodligen till Split men inget är bestämt ännu.

2 kommentarer leave one →
 1. Elisabeth permalink
  2009/10/01 08:31

  Kroatien har länge varit ett drömresmål och inte blir det mindre lockande av alla vackra bilder.
  Hur billigt/dyrt är det i förhållande till Sverige?

  Stor kram!
  //Elisabeth

  • 2009/10/02 16:59

   ja, det är kanske lite dyrare än i montenegro och betydligt dyrare än i makedonien och albanien, men det är ändå lite billigare än i Sverige, men det beror ju på vars man är. I gamla stan i Dubrovnik är det väl ganska likt svenska priser såklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: