Hoppa till innehåll

Vi hade iaf tur med vädret

2009/09/25

Efter att nu tillbringat 2 nätter i Alanya, så börjar vi bli smått rastlösa, efter att ha legat på stranden i några timmar börjar man villa röra på sig. Chartersemester är inget för oss, men det är bilsemester!

En nackdel med bilsemester i Turkiet är bensinpriset, 16kr/litern förmodligen dyrast i världen. Däremot är vägarna överraskande bra och oftast tvåfiliga.

Trots att man vill börja röra på sig så finns det en sak som gör att man vill stanna, värmen. Vädret här är underbart och vattnet är varmt men ändå så att det svalkar skönt efter en hård omgång strandtennis. Jag har även hunnit med en löprunda, det var riktigt tungt dels för värmen men också för att jag inte har tränat på 6veckor. För första gången på 10år så är jag tveksam om jag skulle klara milen under 50min, så det kommer bli fler rundor.

Igår var jag och Magnus på en lokal frisörsalong, Magnus skulle klippa håret men det slutade med att både jag och Magnus fick en helrenovering av ansiktet utöver själva klippningen. Först på programmet stod rakning med rakkniv efter det brännde de bort lite tunt hår som man inte kom åt med kniven. Sedan blev det en ansiktsmask, resultatet var riktigt bra. Det hela avslutades med att vi drack te med ägaren.

Igår pajjade lampan på toaletten, vi påpekade det i receptionen och efter en halvtimma så kom receptionskillen upp och för att inspektera. Han konstaterade att de inte hade några reservlampor och att dom skulle inhandla nya imorgon. När vi kom hem från stranden så visade det sig att lampan fortfarande var trasig, vi påpekade detta och man förklarade att en tekniker skulle komma på en halvtimma och byta lampan. Efter 2timmar anlände teknikern och bytte lampan: mer än 24h för att byta en glödlampa, Turkisk effektivitet.

Vi hade planerat 4 nätter här men nu skippar vi det och åker västerut imorgon istället. Nästa natt kommer att tillbringas i Fethiye. Där kommer vi möta en god vän med familj för en dags segling. Det kommer bli riktigt trevligt!

One Comment leave one →
  1. smulisa permalink
    2009/09/25 23:08

    Jag hoppas att du och Per visar att ni är riktiga seglare, ni har ju tjuvtränat Sandön runt
    Kram Pappa o Elisabeth
    P.S skönt att höra att fjunet under näsa har åkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: