Hoppa till innehåll

Finns det svenskt kaffe på hotellet?

2009/09/24

_DSC1442

Nej, det gör det tyvärr inte. Magen har saknat bra kaffe på den här resan, oftast är det nescafe som erbjuds. Igår kom vi till Alanya på turkiets västkust. Populärt resmål för skandinavier, ryssar, tyskar och holländare. Efter några kalla dagar med en hel del regn i Georgien så känns det skönt att få några dagar i solen innan man börjar ta sig hemåt Sverige. Lösningen blev att köra de 140 milen från Batumi, Georgien till Alanya, Turkiet. Svenska menyer och en hel del högljudda ”Brorsan” och ”Hej kompis” får man på köpet.

_DSC1454

Vägen hit från Batumi var mycket bra, en av de bättre på resan, tvåfiligt och möteslös i ca 110 mil för att sedan avslutas med lite bergskörning. På något sätt kändes det som om man närmade sig Sverige på mer än ett sätt då även hopplösa 2+1 vägar började uppenbara sig de sista milen.

När vi anlände till Alanya igår morse blev det lite frukost samt uppsökande av hotell. Efter det blev det en liten sväng upp till borgen Kizil kule uppe på klippan som delar staden i två. Sedan blev det lite strandhäng samt en bra utekväll.

Såg att vi blivit veckans sajt på Travellife.se vilket är kul då detta är en trevlig blogg att läsa.

Kommer tillbringa några dagar här i Alanya då Per vill bättra på sin bränna. Vars det sedan bär av får framtiden visa.

5 kommentarer leave one →
 1. Lahti permalink
  2009/09/24 11:41

  Klart det inte gör, ni är ju inte på Mallorca!

  Nu när ni börjar vända hemmåt, blir det till ta sunny beach på hemvägen också, fast det kanske är lite för kallt just nu!

 2. Elisabeth permalink
  2009/09/24 18:39

  Magnus…du ser väl till att Pär smörjer in sig… 🙂
  Alanya besökte jag förra året och konstaterade att det var många ungdomars favoritställe i Turkiet precis som Side är favorit för barnfamiljerna medans Marmaris är en blandning av ungdomar och lite äldre. Antar att ni hunnit besöka Kleopatrastranden som är den finaste stranden i Alanya?
  Det finns en riktigt mysig matställe mitt på ett öppet torg som jag tycker att ni ska försöka hitta, ligger i närheten av alla populära discon.
  Utsikten från vägen upp till borgen är ett riktigt favoritställe att fotografera på. Vilken väg åker ni när ni vänder upp mot Europa?

  Kramar//Elisabeth

  • 2009/09/24 18:48

   Vi har inte bestämmt oss ännu, men vi ska nog först och främst åka till marmaris om två dagar och möta upp med Ruuten, dom har ju segelbåt där och ska ner dit imorgon, så vi tänkte försöka möta upp där, sedan blir det nog genom makedonien, albanien, montenegro, kroatien, upp genom slovenien, genom alperna sedan köra belgien och holland, men inget är bestämmt, så vi får se hur det artar sig.

 3. Elisabeth permalink
  2009/09/24 21:57

  Låter som en sevärd resväg hem.
  Marmaris kommer att bli underbart en riktig ”båtstad” fina ställen att segla till och massor av häftiga båtar. Jag kollade vädret på yr.no och det kommer att vara fint dom närmaste dagarna i Marmaris. Dessutom…massor med bra uteställen och bra mat och det mesta ligger efter strandpromenaden.

  Vilken fin bild på ödlan förresten…skulle kunna bli riktigt häftig som tavla.

  Kram igen!
  Pär & Amanda hälsar

 4. Hans Eriksson permalink
  2009/09/25 09:34

  Kul att ni kommit så långt. Oskar du kan väl kolla in hamnen i Marmaris och försök att ta rätt på vad det kostar att lägga upp båten där .
  Lycka till med hemresan.

  Kram Pappa o Elisabeth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: