Hoppa till innehåll

Tbilisi

2009/09/19

Vi startade tidigt på morgonen från Baku för att ta oss de 58 milen till Tbilisi. Efter att ha kört runt i 1h så hittade vi äntligen rätt väg, vägskyltar är inte dessa länder starka sida om man säger så. Efter att ha kört några mil märkte så började varningslampan för bromsarna att lysa. Efter att ha kollat bromsvätskan så kom vi fram till att bromsbeläggen hade börjat bli slitna. Vi funderade på att byta själva men insåg att det skulle vara betydligt smidigare att låta någon lokal mekare göra det. Vi stannade till på ett ställe som såg hyfsat seriöst ut, 20 minuter och 85kr fattigare rullade vi igen, riktigt smidigt! Gränsövergången gick riktigt snabbt, när vi kom till den Georgiska sidan så ville dom som alltid kontrollera registreringsbeviset till bilen.

090820 (300b) (5 of 6)

Vi har gjort en översättning till ryska för att underlätta i tullarna i de forna sovjetländerna. När Per lämnade fram översättningen till tullmannen så blev hans svar: ”Fuck Russia” han nöjde sig med att kolla på den svenska varianten. Det märks att det finns stora motsättningar mellan Georgien och Ryssland, kanske inte så konstigt med tanke på den Ryska invasionen av Syd-Ossetien för ett år sedan. Vi fick även reda på att gränserna till Ryssland är stängda, vi har anat det ett tag och fick det nu bekräftat.

_1011550_b
Nu kommer vi istället att åka via Turkiet tillbaka till Europa. Det märktes direkt när vi anlände till Tbilisi att det är en mer västerländsk prägel på staden, många pratar engelska, det myllrar av restauranger och kaféer. På kvällen besökte vi en irländsk pub, där träffade vi på några amerikanska marinkårssoldater som just nu jobbade med att utbilda den Georgiska militären. Det visade sig att utbildningstiden för en marinkårssoldat är 13 veckor med 2-3 veckor specialist utbildning efter det. Både jag och Magnus hade fler fältnätter än det. 15 månader som jag gjort mot deras 15 veckor, kanske inte så konstigt att den svenska militären är så duktiga. De var iaf väldigt imponerade av vår resa och önskade oss lycka till i fortsättningen. Kvällen fortsatte mot en klubb som hette Night Office, vi blev inte så långvariga då det var ganska lite folk, och ur högtalarna dunkade det minimalistisk techno, lite långtråkigt i längden.

_DSC1006

När vi kom tillbaka till hotellet så var den 60 åriga gubben som jobbade i receptionen riktigt packad, han kunde bl.a. inte hitta nyckeln till vårat hotellrum, det slutade med att jag fick gå bakom disken och hämta nyckeln. Sedan ville han säga något så han följde med mot rummet lutades mot min axel för han kunde inte stå upprätt. Tillslut fick jag en puss på kinden innan vi äntligen fick gå in på rummet.

_1011523

På frukosten morgonen efter var han pigg och glad, hade man själv varit i det sicket kvällen innan så hade man nog legat i sängen med huvudvärk dagen efter… Dagen ägnades åt sightseeing av Tbilisi, vi hade tänkt åka upp med en bergbana för att få utsikt över staden, självklart var bergsbanan stängd och vi fick gå upp längs spåret. Torts ansträngningen så var det lätt värt promenaden, utsikten var makalös. Sedan kollade vi in en kyrka för att sedan avsluta med att gå runt i den gamla staden. Ikväll så ska vi kolla in Red Bull X-Fighters Exhibition Tour, en uppvisningstävling i freestyle motocross som ska gå av stapeln på det stora torget, det kommer bli fett!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: