Hoppa till innehåll

Baku

2009/09/17
P1010081

På toppen av Maidens Tower med Baku i bakgrunden

Vi har idag vandrat runt i Baku. Käkat döner, en riktigt populär mat i dessa delar av världen. Bakus stadsbild präglas av byggkranar och byggarbetsplatser. 2006 ökande Azerbaijans BNP med 36 %, här finns det oljepengar!
Vi bor i gamla staden som omges av stadsmur med många mysiga gränder. Det är lite som en labyrint. Där har vi också kört in Audin som nu står lite slarvigt parkerad (med tillstånd av hotellet) i en av dessa kullerstensgränder.

_1011489

Lokala entreprenörer säljer frukt

Det är roligt vilka människor man träffar i sådana här länder. Halv 6 imorse när vi vandrade runt i gamla stan träffade vi en Irländare – Ja, full var han. Han visade oss ett riktigt miserabelt vandrarhem han tyckte var skjysst. Vi letade vidare.

_1011505

Innanför murarna i gamla stan

En ryss på hotellet visade sig kunna svenska och hade sett vår bil. Vi blev lite förvånade när han frågade oss på svenska om vi var från Stockholm. Speciellt då Oskar högt och tydligt kommenterat han snarlika utseende med Per Morberg.
Det skulle tydligen vara bra shopping i Baku. Det kanske det är, alla stora lyxmärken finns här men de flesta Azerbaijaner går runt i Armani-kopior. Inhandling av plagg planeras ske i Europa. Då blir det modebloggande med ”Le Shark”.

Vi har kört över 1000 mil genom 11 länder nu när resan börjar närma sig Europa. Och det blir en avstickare till medelhavskusten för lite sensäsongs sol och bad. Kanske på ett ställe där det finns svensk kaffe på hotellet.
Imorgon i soluppgången åker vi mot Tbilisi, Georgiens huvudstad och en, enligt guideböckerna, pärla i Kaukasus.

2 kommentarer leave one →
 1. Elisabeth permalink
  2009/09/18 16:52

  Hej grabbar…kul att ni fått in lite bilder i gallerian.

  Här hemma har det varit premiär….nollgradigt och bilrutor som behövdes skrapas i morse. Hockeypremiär är det nästa vecka, men igår spelade Luleå en träningsmatch mot Modo och vann med 3-1, första målet sattes av Karl Fabricius! !
  (Fast jag antar att ni följer med i lokaltidningarna på internet).

  Kram på er!
  //Mamma Elisabeth

 2. 2009/09/21 10:39

  tycker sterling ser lite stel ut på bild 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: