Hoppa till innehåll

Sista dagen i Uzbekistan

2009/09/12

Godkväll!
Bukhara
Gårdagens middag avnjöts hemma hos en uzbekistansk familj. Det bjöds på trerättes i traditionell uzbekistansk stil. Huset som vi besökte var ett utav de äldsta i Samarkand, det var byggt på 1800talet som bröllopsgåva tillnuvarande ägares gammel-gammel farmor.
Utfart
Morgonen efter när vi skulle lämna hotellet så stod en bil parkerad mitt framför porten där vi skulle köra ut. En ur personalen beklagade sig över att han alltid sa till att de inte fick parkera framför porten, men som vanligt hade ingen lyssnat. Efter att ha väntat 30 minuter och ägaren inte hade dykt upp så tog vi saken i egna händer och puttade bort bilen. Sedan bar färden av mot sista anhalten i Uzbekistan, Bukhara.
Fika
Bukhara är en stad som ligger ca 10 mil från gränsen och den liknar på många sätt Samarkand med flera maffiga moskéer och andra gamla muslimska byggnader som är täckta av oändliga mängder av mosaik. Även om det är mycket turister, speciellt franska sådana så upplevs Bukhara som en mycket mer gemytlig stad än Samarkand, moskéerna ligger mer samlat och intrycket förstärks av de trånga gränder som omger dem.
Staty
Tidigt imorgon så bär det av mot Turkmenistan, förhoppningsvis så går gränskontrollen lika smidigt som den har gjort tidigare, peppar peppar, men vi räknar med att det kan ta tid då Turkmenistan är ett av världens minst demokratiska länder. Turkmenistan är det sista ”-stan” landet vi besöker innan vi åker vidare till caucasus och sedan Europa.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: