Hoppa till innehåll

Under Surveillance

2009/09/07

0011340

På dagens att-göra-lista var först ut att besöka Azerbaijans ambassad för att hämta våra visan sedan iväg och fixa lite dollars samt kolla in Chorsu bazaen i gamla stan.

Vi började dagen med att efter frukosten ta några hundra meters promenad till huvudvägen för att ta en taxi. På vägen ligger Israeliska ambassaden vilken är under hård bevakning då det finns en uppenbar hotsituation när den ligger i ett muslimsk land.

Vi har gått förbi ambassaden flera gånger men idag kom en agent från den Israeliska underrättelstjänsten, Mossad, med Uzbekistansk polis fram till oss och ville ställa lite frågor. Vi hade hamnat i en regelrättigt förhör med en ”foreign operative”.
Mossad hade uppebarligen lagt ner en del underrättelsearbete då han visste en del om oss t.ex. vilka hotell vi bott på tidigare. Frågorna han hade till oss var mer i karaktären av kontrollfrågor då han redan kände till saker om oss. Han visste att vi tidigare bott på Dedeman Hotel tidigare och att vi var från Sverige.

Efter blivit ombedda att ta av oss solglasögon och legitmerat oss med pass (som vi som tur hade på oss i och med att vi var på väg till Azerbaijanska ambassaden) så blev vi släppta.

På Azerbaijanska ambassaden flöt allt på bra och vi fick våra visum som utlovat. Vi träffade en amerikan som rest från Kina och vi misstänkter att han inte duschat eller bytt kläder på hela resan. Han var oerhört lortig och skäggig, men trevlig.

När vi kom tillbak till hotellet blev vi anklagade för att smutsat ner handduk för mycket och receptionisten ville ha $10 för det. Jag avvaktade med ett motbud och frågade om någon har frågat efter oss, något som hon förnekade med bestämdhet. Mossad är inga amatörer. De använder sig av ett betydligt mer sofistikerat underrättelsearbete…

Vi får nu ägna tid åt att leta efter buggar och annan avlystningsutrustning på hotellrummet och kolla över axeln när man är på stan när utländska agenter fått upp ögonen för oss.

5 kommentarer leave one →
 1. Elisabeth permalink
  2009/09/07 18:12

  Oj, det var inget kul att läsa. Bäst att ni ligger lågt och inte gör något som verkar skumt.
  Ni får väl undvika att passera ambassaden fler gånger om det går. Hittar ni något på rummet så låt det bara vara…

  Roligt att ni provade på opera…måste vara premiär för dig Magnus!

  Kram/Mamma E

 2. Emma permalink
  2009/09/07 22:33

  Hej Oskar och ni andra! Vad kul ni verkar ha, tycker resan verkar vara mycket vettig. Måste säga att det rycker i resnerven… Ciao

 3. 2009/09/08 12:57

  Haha, va jävla styggt att Mossad har koll på er. Gå ut och köp på er stora mängder konstgödsel, ammoniumnitrat och jod and see what happens..

 4. Fredrik permalink
  2009/09/09 07:55

  Shit, nu vet man ju inte om man vågar skriva fler kommentarer på den här sida. Mossad lär ju ha total koll på sidan och undersöka alla som skriver. 😉

 5. Gustav permalink
  2009/09/09 08:47

  Hahaha! Det var inte illa, nu finns ni registrerade i deras register över skummisar och kommer antagligen ha problem att komma in till Israel på semester 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: