Hoppa till innehåll

Taxi Tashkent

2009/09/02

Vi började dagen en timme för tidigt då vi missat att vi nu var en timme närmare CET och svensk tid. Tidszonerna är konstiga här då rakt norrut i Kazakhstan är en timme bakåt och Afganistan rakt söderut använder halva tidszoner.

Efter frukosten som var riktigt matig gick vi till Interkontinental hotell där alla stora affärsmän hänger för att ta ut hard cash, dollar. Vi fick en hundradollarsedel. Vi hade tänkt oss $1000. Dollar är kung här i the Uz och växlingkontor och banker är väldigt snåla på att ge ut dom.

Vi tog sedan en sk. taxi. För i Tashkent är alla bilar taxibilar. Det är ett av de få ställe i världen där det är rekomenderat att åka svarttaxi framför vanlig taxi. En resa går på 15-20kr. Vi åkte till Azerbaijanska ambassaden som var stängd, sedan till Turkmenistanska ambassaden som också var stängd.

När bankerna var stängda och gatorna tomma började vi ana att det var någon typ av helgdag. Detta bekräftades av personalen i hotellreceptionen. Vi gjorde reträtt tillbak till hotellet och satte oss i solstolarna i the pool area och avnjöt en kall öl.

P1010366

Då det fyrstjärniga hotellet vi nu bor på är något över vår budget har vi nu kolla upp några alternativ för de kommande 7 dagarna. En hotell med AC, pool och wifi ligger på 150-250kr per person/natt vilket är ganska bra.

Imorgon tar vi nya tag med de konsulära ärendena.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: