Hoppa till innehåll

Kazakhstan

2009/08/26

Gårdagen spenderades med en bilresa från Volgograd längs floden volga mot Saratov. Där hittade vi ett schysst hotell och fick prata med chefen som kallade sig själv för ”the boss”. Han hade tydligen varit rysk mästare i nån kampsport. Rolig kille som fyllde upp poolen (med kallt vatten) och slog på bastun när det kom storbesök fran sverige.

_0011153

Idag rullade vi vidare fran Saratov mot Uralsk i Kazaksthan. Innan vi ens hann ut från staden hade vi sett en Kamaz lastbil lastade med meloner som vält och låg tvärs över vägen, detta mitt på en raksträcka. Sedan blev vi stannade av polisen som ville se lite papper.

_0011160

Efter det så rullade det på och vi kom fram till gränsen. En liten gränsstation där ryssarna först tömde hela bilen. Det blev en hel del jobb att last ut och in alla väskor.

_0011161

Sedan kom vi till Kazakhstanska gränsen där det var bra stämmning och vi surrade lite en chef där som kunde engelska. Han tyckte Magnus såg atletisk ut och frågade vilken idrott han höll på med. Magnus svarade att han spelat ishockey och killen undrade om han spelat i svenska landslaget!

P1000653

Efter tullning av bil och försäkring köpts började granskningen av bilen. Där skulle bilen provsittas och solglasögon provas något som alla tyckte var kul.  Granspoliserna undersökte även vår frisbee genom att kasta den några gånger. Dom hittade även våra stormtändstickor. Efter att provat en med en våldsam rökutveckling som följd ville alla ha en ask. Men vi hade bara en kvar och poliserna blev som barn som bråkade om den sista godisen.

P1000654

Just nu är vi i Uralsk, Kazakhstan, ca 10mil från den västra gränsen och 35mil öster ut från Saratov.  Imorgon kommer vi fortsätta mot Aktubinsk (Aqtöbe), på varan väg mot Tashkent, Uzbekistan.

Vi har haft brist på internet, men vi hittade åtminstone ett internetcafe här. Och det kommer nog inte vara så bra tillgång på det heller här i Kazakhstan. Vi lovar att göra inlägg och publicera dem när vi får ragg på lite internet. första september anländer vi till Tashkent i Uzbekistan, där bor vi på Dademan Silk Route Hotell och de lär ju ha, i alla fall lite, internet!

One Comment leave one →
 1. Elisabeth permalink
  2009/08/26 20:38

  Skönt att se er på nätet igen, alltid lika spännande att läsa vad ni upplevt och att se era bilder. Roligt att frisbeen jag skickade med kom till användning 🙂
  Nu ska även jag ut på äventyr tillsammans med två av mina roliga o härliga tjejkompisar. Väskan står packad i hallen och i morgon bär det iväg till Turkiet…ska bli skönt med sol o bad, god mat och en massa bus.
  Magnus, du får väl se mina bilder när du kommer hem…men någon film…njaä…skulle inte tro det 🙂
  Som tur är så finns det internet på hotellet så jag kommer att fortsätta följa eran resa.
  Kram till er alla, men en extra stor till Magnus.
  Pär hälsar/Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: